0
Smoothies

6 Overheerlijke Smoothies :-)

maart 25, 2018

Wanneer je kids om 6.00 wakker worden in het weekend, als elke dag lately dan houden wat tijd over in de ochtend en dus dacht mama, vandaag maak ik 6 smoothies i.p.v. 1 zodat we een heerlijk Smoothiebuffet hebben in alle kleuren van de regenboog. Ik vind Smoothies iets voor elke dag, iets wat geïntegreerd mag worden in je dagelijks leven en het is vreselijk makkelijk en simpel want je gooit het zo bij elkaar en het is klaar. En dat is belangrijk in de ochtend, snelheid en gemak, daarnaast zijn ze ook nog vullend. Als je begint met een glas water, dan een golden elixer of simpelweg wat heet water met citroen en gember om te detoxen van de nacht en voor een nieuwe kickstart, en vervolgens een smoothie neemt zit je behoorlijk vol en zo heb je een geweldig gezond ontbijt. Wanneer de honger komt neem je wat nootjes en zo zing je het wel uit tot de lunch.

Het is ook best wel n opgave om al je porties groente en fruit binnen te krijgen op een dag, als je alles in je blender gooit is dat zo gepiept + je krijgt meestal nog meer dan de aanbevolen (wat toch al te weinig is) hoeveelheid binnen! Idealiter neem je dagelijks een groene smoothie of juice en een fruitsmoothie. Volgorde maakt niet uit als je het maar binnen krijgt. Groenten en fruit is de basis van alles. Gewoon het meest belangrijke wat je lijf maar binnen kan krijgen. Het voedt tot in elke cel, bevat talloze vitamientjes, mineraaltjes, brengt de nodige vocht binnen, het detoxt en geeft energie wat exact het tegenovergestelde is van bewerkt voedsel wat jouw lijf heel veel energie kost om te verwerken. Dus integreer die handel. Ook als je het nog moeilijk vindt om een gezonde leefstijl aan te nemen, ontzeg je dan even niets en voeg dit toe, je gaat vanzelf meer en meer gezonde voeding craven. Heb ik het zo goed verkocht? Hier dan 6 overheerlijke receptjes om uit te proberen:

6 Smoothies van Rox
Serves 1
Alle recepten zijn voor 1 portie/persoon
Write a review
Print
Pink Smoothie
 1. kopje aardbeien
 2. half kopje plantaardige yoghurt
 3. 1 banaan
 4. half kopje water
 5. 1 eetl. zoet
 6. vleugje vanille
Purple Smoothie
 1. handje bosbessen
 2. 1 banaan
 3. paar framboosjes
 4. half kopje plantaardige yoghurt
 5. kopje water
 6. 1 eetl. zoet
 7. vleugje vanille
Oranje Smoothie
 1. halve mango
 2. 1 banaan
 3. 1 wortel
 4. halve sinaasappel
 5. half kopje plantaardige yoghurt
 6. 1 kopje water
 7. 1/2 theel. kurkuma
 8. 1 eetl. zoet
 9. vleugje vanille
Choco Smoothie
 1. 1/2 avocado
 2. 1 kopje water
 3. 2 eetl RAW cacao poeder
 4. 1 eetl. lijnzaad
 5. 1 eetl. zoet
 6. 5 cashewnootjes
 7. 5 dadels
 8. 1 theel. kokosolie
Red Smoothie
 1. halve appel
 2. halve peer
 3. handje druiven
 4. 1 rood bietje
 5. 1/4 komkommer
 6. handje spinazie
 7. 2 koppen water
Groene Smoothie
 1. halve appel
 2. 1/4 ananas
 3. 1/4 komkommer
 4. 2 stengels boerenkool
 5. 1/2 citroen
 6. halve stengel bleekselderij
optioneel
 1. 1 theel. tarwegras
 2. 1 theel. chlorella
 3. 1 theel. spirulina
Instructions
 1. Voor alle recepten geldt: gooi alles samen in je blender, voor ong. 45 seconden en dat was het.
Notes
 1. Ik voeg bijna altijd chia en of lijnzaad toe om zo ook de juiste omega 3 vetten binnen te krijgen. In het begin vind je het misschien ook nog nodig om wat zoet toe te voegen zoals kokosbloesemsiroop, agave, rauwe honing of ahornsiroop en ik gebruik ook vaak een vleugje vanille in de fruitsmoothies om het allemaal nog lekkerder te maken.
 2. Als je je Smoothie als maaltijd wilt drinken kun je wat havermout, 1 eetl. kokosolie, nootjes en proteïnepoeder toevoegen voor een voller gevoel.
RoxaneYoung.com http://roxaneyoung.com/

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply