0
Kids

Creëer Onvergetelijke momenten met je Kids

oktober 11, 2019

Ik ben geen Mary Poppins, totaal niet, waarschijnlijk nog niet eens 5%, ook kan ik alleen vader jacob zingen en daar
houdt het bij op.
Ik kan mijn kinderen wel intens lief hebben, tot op het bot, dicht bij me dragen, ze erkennen in hun Zijn, ze voeden met gezond voer en hun hartjes verwarmen met die van de mijne maar als we dan klaar zijn met al het geknuffel is het heel gemakkelijk om je weer te begeven in de 151 things to do list van alledag en dan verdwijnen ze (stiekem vaak) achter de tv of de telefoon en dat voelt gewoon niet zo goed. Ook als ik dan elders bezig ben komen er toch 33 vragen per uur en dus probeer ik er 7 te beantwoorden, veeg ik ondertussen snot af terwijl ik de afwas aan ‘t doen  ben en Muffins voor het ontbijt in de oven prop. Voor mijn gevoel leef ik dan in de Jungle. Omdat dit niet werkt word ik uitgenodigd om me Over te geven aan de kinderen want als ik werkelijk Aanwezig ben en werkelijk Verbind, hoeven ze geen (negatieve) aandacht te zoeken. Ik ben er helemaal en dat geeft ons allen rust. En dat lukt geen hele dag, maar gelukkig kan een momentje van kwaliteit hier en daar al heel veel doen.

Het gevoel van: O waren ze maar wat ouder dan kan ik eindelijk… en dan als ze wat ouder zijn of zelfs het huis uit zijn dan zijn er geen puilen was meer, geen rondslingerende laarzen vol met zand of 30 handafdrukken op het raam en dan zou je het best wel eens kunnen missen. Laten we dan gewoon voor Nu leven of soms Overleven in de Jungle want het draaien van een Gezin is best insane, het halen, brengen, boodschappen, zwemles, luiers, koken, de was draaien, alles naar bed (proberen) te brengen, de mail, de hond die  nog uit moet. Als je niet hier en daar een momentje van Stilte hebt is het dag en nacht een race. We moeten en doen gewoon veel meer dan ooit tevoren en de TV, telefoon, de Ipad en de spelcomputer hebben ‘n heleboel ruimte ingenomen.

Hoeveel we ook van elkaar houden, werkelijk contact maken is niet meer van alledag. Wachten op het weekend is ook zo zonde van de overige dagen. Met een kwartiertje hier, een half uurtje daar of zelfs maar 1 minuutje echt even Verbinding maken geef je je kinderen het enige waar ze werkelijk om vragen: Aandacht.  Echter mis je soms wat inspiratie, althans ik wel dus heb ik hieronder een lijst samengesteld voor echte Q time met je kroost. Investeer in deze tijd, het kost je namelijk niets maar brengt de hartjes precies dat wat ze nodig hebben..

(pc: click op de foto en vergoot het beeld indien nodig, telefoon: een screenshot maken en dan bekijken met zoom of uitprinten en op de koelkast hangen!)

 


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply