0
Fooood Taart

Goeie Ouderwetse Appeltaart

juli 23, 2015

Weet je wat eigenlijk nog lekkerder is dan Appeltaart? De geur van een Warme Appeltaart in de Oven! mmmmmmmhhh. It’s what makes your House a Home, ieder in de buurt zal door deze geur vanzelf op je stoep staan en dat allemaal door een simpele Appeltaart. Het is Nostalgie op je bord! de herinnering aan Oma. En omdat we graag deze Nostalgie in Eer houden gaan we dat gewoon op ‘n Gezondere manier doen. Serveer het met wat verse Slagroom, suikervrij uiteraard en breng iedereen terug naar die goeie ouwe tijd/taart :-}

Goeie Ouderwetse Appeltaart
Write a review
Print
Ingredients
 1. 120 gram (1.5 cup) glutenvrije meel/bloem
 2. 2 theel. bakpoeder
 3. snufje zout
 4. 125 gram (3/4 cup) agave, oerzoet, kokosbloesemsuiker of rauwe honing
 5. 125 gram boter (1/2 cup)
 6. 1 ei
 7. 3 eetl. citroensap
 8. 4 appels
 9. 1 theel. kaneel
 10. handje rozijnen
Instructions
 1. Mix het meel/bloem met de bakpoeder en zout. Voeg de natuurlijke suiker naar keuze toe en de boter. Kneed dit goed met de hand tot een samenhangend geheel. Voeg het ei toe en het citroensap. Maak er een grote bal van, verpak deze in folie en laat het 30 minuutjes wat harder worden in de koelkast.
 2. Verwarm de oven voor op 175C. Schil de appels en snij ze in schijfjes. Neem de deegbal uit de koeling en druk deze uit over de vorm. Leg hier de appelschijfjes mooi opvolgend in een rij op en strooi hier nog wat kaneel, oerzoet of kokosbloesemsuiker en rozijntjes overheen. Bak het taartje 50 minuten in de oven en bereid je vast voor op al het bezoek wat gaat komen!
RoxaneYoung.com http://roxaneyoung.com/

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply