0
Kids

Hoe overleef je Quarantine met je Kids..?

april 5, 2020

 

Omdat de Quarantine met nog een maand wordt verlengd ben ik genoodzaakt een survivalplan te bedenken voor het gezin.
Ieder die mij ‘n beetje kent weet dat ik niet zo van de structuur ben.
Meer van de flow zullen we maar zeggen.
Toen we opeens zelf leraar moesten gaan spelen en een dikke pil aan huiswerk kregen heb ik even flink gelachen, dat wordt wat, of eigenlijk helemaal niks! 
Ik zag de schema’s al voorbij komen en wist wij gaan achter lopen.. zucht..
Niet dat dat het einde van de wereld is maar om dan full time vakantie te vieren voelt ook niet helemaal okay.
En dus zijn we er samen voor gaan zitten en wat blijkt, ik vind het stiekem leuk om te doen, deze stof begrijp ik nog net! (groep 3)
En ik merk dat ik mijn oudste niet zozeer de stof hoef te leren, dat gaat als vanzelf maar wel de focus die is net zoals mij nergens.
Dus nu krijg ik een herkansing met mijn zoon en zal ik doen wat ik dacht nodig te hebben gehad en dat betekent af en toe even helemaal fysiek zijn, af en toe ‘n momentje bezinning en af en toe een stroomstoot (grapje, soort van😉 ) om zich te kunnen blijven focussen want los van het leren denk ik dat het leren focussen een Gigales is in het leven.
Sommigen hebben dat van nature, sommigen.. maar niet wij..
 
Om dan de uitnodiging te krijgen structuur aan te brengen op zo’n dag dat is nogal wat voor een moderne Pocahontas maar gelukkig is er de drive, niet dat mijn kind de beste hoeft te zijn, de snelste en dat soort dingen maar wel belangrijk vind ik het dat we dingen moeten doen die we minder leuk vinden om in de grote lijnen het leven te leiden wat je wel wilt en door focus oftewel aandacht je dat daadwerkelijk voor elkaar krijgt maar ook het aanwezig kunnen zijn gewoon hier en NU: ja je mag straks weer op de telefoon, ja je mag straks met je broertje op de banken springen, ja we gaan straks cupcakes bakken die stiekem gezond zijn maar NU liefje gaan we hier Zijn en dat is een les voor ons beiden dus niet alleen mijn zoon leert er nu elke dag wat bij in Quarantine maar ik ook..
 
Dus heb ik ook een mooi schemaatje gemaakt, (bovenstaande afbeelding) zo een waar we ons vooralsnog nog geen 1 dag aan hebben gehouden maar ‘t is wel een mooie leidraad 😉
 
Ook voor de Allerkleinsten is er een rooster voor maximale Survival:

 

 

En had je deze al gezien? een aangepaste lijst voor Q-time met je kids naast het Schoolschema 🙂


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply