0
Happiness

Kan wat je Eet je Happy maken??

april 16, 2015

Drink een fles wijn en voel wat er met je gebeurd. Je wordt wat losser, meer outgoing, beetje gekker, socialer, gezelliger of juist wat agressiever. Wat er ook gebeurd, het staat voorop dat het wat met je lijf doet en dus ook met je gemoedstoestand. Hetzelfde gebeurd eigenlijk ook met eten, het effect is niet meteen drastisch te voelen maar op een ‘softer’ scale wel. Als je fulltime troep eet dan zal je je de meeste tijd ook crappy voelen. Voedsel wat je eet is er om je cellen, je organen, je botten en nog veel meer te voeden, dit doet het ook als je het juiste voedsel eet, maar vul jij jezelf met Junk dan zal je lichaam niet alleen niet gevoed worden maar zal het extra hard moeten werken om alle troep uit je lijf te krijgen. Dit is ook waarom je je vaak opgeblazen en supermoe voelt na een maaltijd. 

Suiker en Stoute koolhydraten zijn de echte assholes in je lijf lees hier meer over ze geven je een ‘high’ maar what goes up must come down and down you will go my dear. Als jij een van die zeldzame mensen bent die nauwelijks suiker eet of foute koolhydraten dan zal je nooit zo drastisch meegenomen worden in deze verwoestende rollercoaster maar de meesten van ons weten hoe het voelt. Dit is ontzettend zwaar voor je lijfje en als je lijf zich zwaar, moe, ondervoed en zelfs pijn van lichamelijke klachten voelt dan zal je spirit ook niet echt happy preppy zijn. Je wordt ook veel gevoeliger voor PMS omdat je Hormonen hiermee uit Balans raken. Je zal meer cranky worden, meer down, meer dipjes ervaren en heel veel luiheid voelen en waarom? gewoon door niet te eten zoals bedoeld was. Je voelt gewoon geen energie, geen helderheid, dit verhinderd jou om werkelijk volluit te leven omdat je niet eens van de bank af kan komen!

Ik heb beide heel bewust mogen voelen. Als jij eet zoals de Natuur het voor je heeft bedoeld, groenten, fruit, noten, zaden, (superfoods), eieren, vlees en vis (of zonder de laatste 3 als je Vegan bent) dan zal je volledig tot Leven komen, dat is een Belofte, door eten alleen! Weg met de therapie en self help boeken van hier tot Tokio, alleen door juist te eten en ook te bewegen ben je al een heel eind, heel dichtbij waar je wezen wilt. Ik heb echter jaren op die bank gezeten met deze kennis zonder het volledig in de praktijk te brengen, maar met halfslachtige pogingen of door 2x per week salade te eten maar dan kom je er niet. Als je wacht op Motivatie die zo nu en dan tevoorschijn komt ga je er niet komen. Het Simpelweg gewoon DOEN voor minimaal 1 maand zal je zo ontzettend wakker maken, oftewel SUPERMAN!! En zodra je dit proeft dan kun je eigenlijk echt niet meer terug. Dus jaa, Voeding kan je heel erg Happy maken, geef jezelf deze Ervaring, je zal hier een leven lang profijt van hebben. Hier op de Blog heb je al veel recepten die je leren hoe je lekker & toch Healthy kunt eten. Wil je echt een full on programma die jou leert binnen 1 maand Happy & Healthy te worden, heb dan nog eventjes geduld want deze Nieuwe Cursus komt bijna uit (Hou Facebook in de gaten)


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply