Health

Hustle Jouw BioFood bij elkaar ;-)

mei 8, 2015

Het is gewoon veels te duur is wat de meesten zeggen wanneer het om Biologisch eten gaat. Sommige vinden het gewoon ronduit onzin of geloven er niet in. Het is waar dat Biologisch voedsel in de regel wat duurder is dan ‘normaal’ voedsel en toch is het haalbaar zelfs met een budget. Vele bijstandsmoeders of studenten shoppen gewoon naar aanbiedingen, dit is vaak voedsel van het seizoen dus helemaal goed bezig! Heel veel droogproducten zijn gewoon dezelfde prijs of zelfs goedkoper dan A-merken bij de reguliere supermarkten. Je moet gewoon je weg hierin vinden. Het is ook voor de meeste van ons niet haalbaar om 100% Bio te eten maar je kunt misschien 50 a 75% Biologisch kopen en het fijne is dat sommige producten niet eens Bio hoeven te zijn want ze zijn van nature al helemaal natuurlijk of heel laag in pesticiden. Bekijk de onderstaande lijst (Engels) de linkerkant is niet Bio en altijd zwaar giftig, de rechterkant is zo schoon mogelijk ondanks het niet Biologisch is. dirtydozen

 

Misschien heb je wel eens gehoord dat Biologisch eten nep kan zijn, dat is waar. Sommige gebruiken hun Marketing zo goed dat wanneer er 1 biologisch ingrediënt aanwezig is wat in verhouding ook 1% bevat van het totale product dan mag het op de label Biologisch geworden genoemd maar in wezen kan de rest gewoon troep zijn. Belangrijk is om je certificaten te leren kennen, op die manier weet je dat het werkelijk Biologisch is met een zo hoog mogelijk percentage Natuurlijk ingrediënten. Producten met certificaat worden zeer streng gecontroleerd van de grond tot aan de inkoopbonnen toe. Dus dat mag je met een gerust hart kopen. Ook is de kwaliteit van de producten die je vind in natuurwinkels of de Ekoplaza in de regel kwalitatief hoger dan de Biologische producten in de supermarkt. Maar met een strak budget zijn de Biologische producten weer heel betaalbaar in alle reguliere supermarkten. 

De volgende keurmerken zijn de juiste keurmerken. Wanneer je Demeter ziet dan gaan we nog een stapje hoger, het is dan namelijk geproduceerd helemaal volgens de wetten van de natuur, dus alleen wanneer de seizoenen daarom vragen:

Biologisch voer is helemaal Puur en heeft geen onnatuurlijke additieven, kleurstoffen, pesticiden of andere chemische toevoegingen. Al deze toxines kunnen jou misschien niet in 1 dag beschadigen maar over de jaren wordt dit een heel ander geval. Kijk om je heen, zoveel klachten, ziektes, vermoeidheid en overgewicht. Meeste van deze ‘welvaartsziektes’ bestonden nog nauwelijks 100 jaar geleden. 

Een goede vriend van mij zei eens: waar wil je mee betalen, met je lijf of met je portemonnee?

Ik durf zelfs te wedden dat als je werkelijk wist hoe de voedingsindustrie in elkaar zit je op zekers over zou switchen naar Biologisch eten.  

En daarnaast is er de belofte dat als je werkelijk Healthy bent je toch heel veel geld gaat besparen aan alle JUNK die je niet koopt en medicijnen of middelen voor al je klachten. 

Dus als men mij verteld dat het onzin is dan is weet ik dat de meesten van ons nog vol geprogrammeerd zijn met de marketing van de vorige generaties over wat goed voor je is, als je daar mee bent opgegroeid dan is dat waar je in gaat geloven. Ook al zijn er nu meer ziektes dan ooit en onderzoeken die uitwijzen hoe gevaarlijk ons eten hedendaags is. Zelfs als je denkt dat alle pesticiden je geen kwaad kunnen doen dan moet je het er mee eens zijn dat het logischer is om een natuurlijk appel te eten dan een appel met 25 soorten pesticiden, right? Wel. ik ga je niet dwingen, ik heb genoeg ongelovigen gehad die zich bekeren wanner ze de waarheid over de voedingsindustrie hebben ontdekt. De hele culinaire mensen onder ons kunnen zelfs verschil proeven tussen Biologisch voedsel en niet Biologisch voedsel omdat dit in de regel bereid is met meer aandacht, detail en zorg en simpelweg dus hogere kwaliteit bevat. Hier in Hollandia winkel ik in 4 verschillende supermarkten om het allemaal bij elkaar te hustelen, ik vind dit gewoon een uitje maar als dat too much is voor je dan kan je het ook gewoon online bestellen!

Daarnaast is het ook beter voor de hele planeet, het milieu en de diertjes wanneer je Bio gaat, dus win-win-win. 

 


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply