0
Happiness

Altijd op zoek naar Liefde?

mei 18, 2015

Omdat ik een vrouw ben spreek ik automatisch vrouwenpraat met heel veel vrouwtjes, en wat is het Nr.1 onderwerp? Chocolade? Bijna, nee het is Mannen. Het is altijd pijnlijk om te zien hoe makkelijk vrouwen zichzelf verliezen in een Man. We groeien allemaal op met de Fairytale belofte dat er ooit op een dag een Prins tevoorschijn getoverd wordt en dan leven we samen lang & gelukkig maar de meesten van ons leven in een freaking nightmare als het op Mannen aankomt. Maar dit komt misschien binnen als een shocker: een Sprookje kan wel degelijk werkelijkheid worden maar dan weer niet op de manier waarmee we zijn opgegroeid.

Misschien heb je ooit wel eens gehoord van de regels die je moet spelen om de Man te kunnen krijgen of creëren van je dromen, en laten we eerlijk zijn, we zijn er verdomd goed in om onze Mannen proberen te Fixen. Maar liever speel ik geen spel en houd ik me ook niet aan de regels ? Ik ben dan liever lekker Mezelf, maar dan niet mijn EGO-zelf maar mijn Echte zelf. Mijn Echte zelf leeft in Liefde, voelt zich geweldig over haarzelf en gaat voor Kwaliteit in het Leven, ze is Gezond en ze brengt Joy to the world, ooeh that sounds so corny ? Jouw EGO-zelf voelt zich altijd leeg, onwaardig en is altijd op zoek naar iets…. Hier is de paradox: Je bezit al het gene waar je naar op zoek bent en daarmee bedoelen we Liefde, we zoeken dit vaak buiten onszelf in middelen of mensen, je bent met Liefde geboren maar onderweg in dit sometimes hard road called life zijn we dit gevoel kwijt geraakt. Het is altijd je missie om deze donkerheid van je af te schudden en om je weg weer terug naar het licht te vinden, en dit mag heel letterlijk genomen worden. Het leven is namelijk behoorlijk donker als je je nog steeds verloren voelt en zoekende bent, en het wordt heel licht als je je thuis weer hebt gevonden. Yep we’re going deeeep here;-)

Als je nog steeds aan het zoeken bent then u can bet your ass on it dat je het niet gaat vinden want hier zit de Les al in verborgen. Niets of niemand kan jou permanent Happy maken. Uiteraard kan iemand of die hele mooie jurk je heel erg Happy maken en daar mag je ook ten volle van genieten maar belangrijk is dat je je nog steeds Happy voelt zonder deze dingen. Ken je eigen-waarde, op die manier ben je niet afhankelijk van anderen of materialisme om je heen. Maar HOE leren we te Leven in Liefde? Laten we een voorbeeld nemen: als je een kindje hebt of een hond dan Hou je daar (waarschijnlijk) onvoorwaardelijk van, dus er zijn geen voorwaarden verbonden aan de liefde voor deze wezentjes. Wat ze ook doen, hoeveel fouten ze ook maken. Ze hoeven er niet perfect uit te zien, niet altijd perfect te gedragen want ook op hun ‘slechte’ dagen hou je zielsveel van ze. Maar wanneer het op jezelf aankomt dan heb je een heleboel voorwaarden: ik moet mooier zijn, dunner, slimmer, vermogender, succesvoller, bla bla bla. En het ironische effect hiervan is dat wanneer je deze dingen bereikt je gewoon weer een nieuwe lijst maakt waar je aan moet voldoen, jouw EGO wilt altijd meeer, het zal altijd iets vinden wat niet goed aan je is. Dit betekent letterlijk leven in angst, je bent immers bang dat je niet goed genoeg bent, wat het tegenovergestelde is van Liefde, de onvoorwaardelijke liefde. Je moet jezelf gaan leren zien door de ogen van Liefde. Niemand is Perfect, echt werkelijk niemand. We zijn allemaal mensen, allemaal imperfect, allemaal onze lessen aan het leren. Let’s give ourselves and others a break. 

Accepteer wie je bent, er is zoveel Moois aan jou, iets bijzonders wat helemaal niemand anders heeft op deze hele aardbol, alleen jij. Vind jouw talenten, jouw gave’s, jouw Hart, like a beautiful saying goes:

The meaning of life is to find your Gift, the Purpose of life is to give it away  

 

Deel van mijn missie is om elke zuster en broeder mee hun weg naar Thuis te vinden, boek jouw sessie als je hier behoefte aan hebt.  

 

 


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply