Diner Fooood

Stoofvlees met Bloemkoolpuree, Rode kool & Veggies

mei 30, 2015

Wat een mouthful deze titel en daar zitten de champignons nog niet eens bij. Maar ik word altijd zo nostalgisch blij van Stoofvlees. Maar mijn Liefde voor Stoofvlees kwam eigenlijk pas in mijn kraambed. Voordat ik in verwachting raakte was ik bijna Vegan, had heel weinig behoefte aan vlees maar sinds mijn zwangerschap ben ik stiekem een echte Cavewoman geworden.  Toen ik Stoofvlees gepresenteerd kreeg op mijn Kraambed was ik de allervrolijkste Cavewoman op aarde, er kwamen hartjes uit mn ogen. Dus vanaf daar mijn Liefde voor Ouderwetse Stoofvlees. Uiteraard zijn we allemaal verliefd op de Boeuf Bourguignon, mijn recept is eigenlijk een stuk simpeler maar toch verrekes lekker. Ik heb ook n thing voor groente pureรซn. Het is niet altijd een geweldig idee om jezelf vol te stoppen met aardappelpurree dus dit is een geweldig alternatief. Deze maaltijd bestaat bijne helemaal uit Veggied! En de koolhydraten worden eigenlijk ook helemaal niet gemist, zelfs niet door mijn ‘normale eters’ visite. Moge deze maaltijd je net zo blij maken als ik dat word ๐Ÿ™‚

Stoofvlees met Bloemkoolpuree, rode kool & veggies
Serves 2
Write a review
Print
Ingredients
 1. 500 gram sucadelappen/soepvlees/stoofvlees
 2. 1 ui
 3. 5 teentjes knoflook
 4. 3 runderbouillon blokjes
 5. roomboter
Veggies
 1. 3 winterpenen
 2. 1 broccoli
 3. 1 bloemkool
 4. 250 gram champignons
 5. 1 ui
 6. 1 grote pot rode kool
Instructions
 1. Bak het vlees in roomboter 5 minuutjes aan beide kanten, voeg dan 1 uitje toe en de knoflook. Voeg 750 ml water toe en 100 gram roomboter. Gooi dan de runderbouillon blokjes erbij en wat peper. Stoof het gerecht nu minimaal 3 uurtjes, roer regelmatig en kijk of er nog wat meer water nodig is.
 2. Kook de broccoli en de wortels en kruid ze naar jouw wens. Stoom of kook de bloemkool, wanneer zij zacht is pureer haar dan in een keukenmachine met 5 eetl. water, wat peper en zout.
 3. Snijd de champignons in plakjes en de ui in stukjes, bak deze beide totdat ze goudbruin zijn.
 4. Ik heb even lekker makkelijk rode kool uit pot gebruikt!
 5. Stop alles mooi op je bord en ga gruwelijk genieten.
Notes
 1. Wat je ook kunt doen voor de afwisseling is dit gerecht Bourguignon te maken op een hele simpele manier. Je voegt dan 375 ml rode wijn toe en 1 winterpeen. Bak dan 200 gram spekreepjes met 400 gram champignons, voeg deze dan ook toe aan het gerecht en in de laatste 15 minuten een pot zilveruitjes.
RoxaneYoung.com http://roxaneyoung.com/

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply