0
Health

Natuurlijke Suikers

mei 13, 2015

In elk Zoet recept gebruiken wij Natuurlijke Suikers, in principe kun je van alles gebruiken, het is maar net waar je zelf de voorkeur aan geeft. Lucuma, agave, rauwe honing, ahornsiroop, kokosbloesemsuiker en stevia zijn allemaal Natuurlijke Suikers. Agave komt van een cactus, ahornsiroop van een boom, stevia en lucuma van een plant, honing van de bijtjes en kokosbloesemsuiker van de bloesem van de kokospalm. Deze natuurlijke suikers worden ook bewerkt tot wat ze zijn maar niet zo ver dat het onherkenbaar is geworden zoals bij gewone suiker het geval is. Dit wordt namelijk van de suikerbiet gemaakt maar is zo ver chemisch behandeld dat er niks natuurlijks meer aan is. In alle bovenstaande Natuurlijke suikers blijven en nog vitaminen en mineralen behouden en je merkt ook dat wanneer je natuurlijke suikers eet je lijf veel rustiger en stabiel blijft dan wanneer je gewone suiker eet. Chemische suikers zoals aspartaam bevatten weliswaar minder calorieën maar zorgen er toch voor dat je lijf dit als suiker ziet waardoor ook de bloedsuikerspiegel stijgt en je net zo goed aankomt.

Suiker is misschien wel het gevaarlijkste voer op aarde, nog meer dan de foute vetten. Het is niks andere dan leeg voedsel wat niks toevoegt ann je lijf wat je nodig hebt en daarnaast ook nog eens alle mineralen van je lijf rooft, het is slecht voor je tanden, het laat je bloedsuikerspiegel stijgen, het zorgt voor gewichtstoename, kan diabetes veroorzaken alsook kanker, het is zeer verslavend en daarnaast ook nog verantwoordelijk voor nog meer dan 100 ziektes of stoornissen, zie: Suicide by Sugar van G.N. Jacobs. Je hoort in de volksmond dat je suikers nodig hebt, en dat klopt, glucose heb je nodig zodat je hersenen kunnen functioneren maar dan weer niet van een Mars maar het liefst van natuurlijke fruitsuikers uit fruit. De natuurlijke suikers die ik hierboven heb beschreven zijn ook toegestaan maar dan met mate. 

Heb je ooit gehoord van de Glycemiche index? oftewel GI? Wanneer je iets eet heeft dit effect op de bloedsuikerspiegel op een schaal van 0-100. 50 is hier de max, alles boven de 50 is te hoog dus dat betekent dat je lijf heel hard moet werken om alle suikers te lozen, vaak merk je dat meteen door vaker te moeten plassen. Wanneer dit proces zich te vaak afspeelt ontwikkeld men gemakkelijk diabetes. Dit is zowiezo een heel vermoeiend proces, want elke keer dat je bloedsuikerspiegel boven de 50 stijgt zal het ook weer dalen en eenmal in dat dal zal je weer naar suikers verlangen, dit is een zeer vicieuze cirkel om uit te ontsnappen. Suiker en veel artificiële suikers rijzen boven de 50 en de meeste Natuurlijke suikers blijven netjes onder de 50. Honing komt wel boven de 50 maar als je dit combineert bijvoorbeeld met noten of kokosolie wordt de stijging geremd en gestabiliseerd. Helaas als je normale suikers eet dan krijgt je lijf nog steeds verwoestende troep binnen dus dat blijft gewoon een no go.  

De enige Natuurlikje Suiker die helemaal geen invloed heeft op de bloedsuikerspiegel is Stevia wat heel goed nieuws is. Het is namelijk 100% healthy en zelfs bevorderlijk voor je gezondheid, het komt van een plantje MAAAAAR helaas heeft stevia wel een eigenaardige smaak en kan het niet altijd lekker gecombineerd worden in gerechten. Lucuma is een lekkere zoetmaker maar meer voor de smaak, honing, ahornsiroop, agave en kokosbloesemsuiker kun je in dezelfde ratio gebruiken als suiker. Dit is prijziger uiteraard maar dit hoeft ook niet elke dag gegeten te worden en van overeten is zowiezo al minder sprake wanneer je een gezond zoet gerecht eet. 

Go and experiment for yourself sweetypie!

 


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply