Health

Superpower of Superfoods

juni 15, 2015

Er is best wel wat Fuzz geweest over Superfoods, is het werkelijk zo super, is het niet gewoon weer een hype, is het werkelijk nodig voor onze lijfjes? Ik heb gelukkig een simpel antwoord:

Waar jij leeft, in jouw klimaat daar groeit precies wat je nodig hebt. De Natuur is slim, vele vruchten zoals ananas en meloen koelen je lijf wat je hard nodig hebt in hete klimaten, zo hebben vele groentes en fruit hun verschillende functies. 

Wanneer je in ons Kikkerlandje leeft kun je geen gojiberries in de bosjes vinden. Dus is het dan logisch om ze te eten? Eigenlijk wel, door de huidige voedingstoestanden missen onze lijven heel veel vitamientjes en mineralen. We krijgen nu eenmaal  niet meer dezelfde kwaliteit binnen als vruger. De hele voedselindustrie is gericht op goedkoop en snel voedsel. Hopelijk ben jij hier wat bewuster van en eet je ook zo puur mogelijk en lokaal waar mogelijk. Maar een extraatje kan daarom helemaal geen kwaad en is zelfs hartstikke welkom!

Superfoods zijn dat extraatje, het is nu eenmaal een feit dat ze meer vitaminen, mineralen, enzymen, essentiële vetten, proteïnen, vezels en anti oxidanten bevatten dan ‘normaal’ voedsel. Wanneer een bepaald voedingsproduct meer dan 10 heilzame eigenschappen bevat dan noemen we het een superfood. Je hebt er niet eens zo gek veel van nodig, het zal je zeker geen kwaad doen en sommige zijn gewoon nog lekker ook! Na 1 maand kun je mee op tocht met Superman, je vliegt er zo mee weg! no kidding! Ok back to reality, misschien niet vliegen dan maar als je heel Healthy eet dan voel je je echt zoals Superman, superlicht, megaveel energie, alsof je de hele wereld aankan en dat is niet overdreven! Wanneer jij ‘gewoon’ gezond eet zoals groenten, fruit, noten, zaden, vlees, vis en eieren, dan ben je al retegezond en hoef je nergens zorgen over te maken. Maar als jij jezelf naar een next level wilt brengen dan voeg je gewoon Superfoods toe aan je eetpatroon. Of gebruik het zo nu en dan als Boost omdat je nu eenmaal niet altijd gezond eet, right? Je bent tenslotte toch n mens. 

Laat me je zien wat voor Superpowers Superfoods hebben:

Gojiberries: Enorme hoeveelheid Vitamine C, 18 aminozuren, 21 mineralen

Chia zaadjes: vol van vitamine A, anti- oxidanten, omega 3, mineralen zoals calcium, ijzer, magnesium, vezels

Hennepzaadjes: omega 3, vezels, proteïne, 20 mineralen, enzymen, vitamin E, aminozuren

Quinoa: Het lijkt op een graan maar behoort in werkelijkheid toe aan de bonen-familie. Deze boon bevat de meeste proteïnen die een boon kan bevatten, vol met vitamine a en b, aminozuren, mineralen en vezels en het smaakt heerlijk 🙂  

Mulberries: vol vitamientjes, mineralen, smaakt als honing, kan gegeten worden als snoep 😉

Chlorella: hoogste vorm van plantaardige proteïne, vol vitamientjes, mineralen, helpen met detoxen en geeft energie   

Spirulina: hoge vorm van plantaardige proteïne, vitaminen en mineralen  

Wheat grass: vol vitamientjes, mineralen, aminozuren, enzymen, proteïnen en chlorophyl  

RAW cacao powder, beans of nibs: vitaminen, mineralen, essentiële vetten, magnesisum, produceert serotonine =happiness

Er zijn nog meer Superfoods maar dit zijn de meest bekende en degene die je veel terug vindt in de recepten. Als jij zoiets hebt van: ik heb niet veel aan die technische info dan laat het me je even lekker simpel vertellen: Superfoods zorgen ervoor door de anti-oxidanten dat je jonger wordt, van binnen en buiten, ze geven je meer energie, ze verbeteren je immuunsysteem, je wordt happier, helpen om gewicht te verliezen, reinigen je lever, en daarnaast krijg je alle essentiële vetten en proteïnen binnen die je lijf maar nodig kan hebben. zo goed als al je cellen krijgen de juiste brandstof dus zal jij veel beter presteren met alles. Here i come to save the day.. Mighty you is on the way!


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply