0
Happiness

Wanneer ben je Goed genoeg?

juni 2, 2017

Maak je het jezelf ook wel eens zo moeilijk om alles goed te willen doen en te zijn? Streven naar Groei is heel Natuurlijk en definitely the Way to Go maar ook falen en mislukkingen zijn onderdeel daarvan. Leven zoals het hoort en zoals het is staan meestal nogal ver van elkaar af! Maar je bent ook een Mens 馃檪

Je hoort wel eens over die Onvoorwaardelijke Liefde, maar eerlijk is eerlijk, tis best moeilijk, voor je kinderen gaat dit heel natuurlijk maar voor jezelf en anderen is dat best een opgave. We stellen constant voorwaarden aan onszelf en de mensen om ons heen. Als ik nu toch eens die kilo’s kwijtraak, dat project binnen haal, 4x in de week ga sporten, de keuken heb verbouwd of eindelijk die plinten eens zou plaatsen d谩n is het goed. Of als hij nou eens podverdomme een keer op tijd zou komen en zij eens een keer wat meer rekening met je kan houden d谩n is het allemaal goed maaaaar is dit je ooit gelukt, is het anderen ooit gelukt om aan jouw maatstaven te voldoen?

Wat zou dit betekenen dat het eigenlijk n贸贸it lukt? Hebben wij het dan misschien helemaal fout en rennen we constant iets achterna terwijl we Nu vergeten te leven en te genieten van wat we Nu hebben? Dat zou podverdomme nog wel eens waar kunnen zijn maar hoe kunnen we nou genieten met al die extra kilo’s, de rommel in de keuken, krijsende kinderen en die vreselijk onaardige buurman?? Nou dat kan maar dan moeten we leren onszelf, anderen en het leven lief te hebben zoals we dat bij onze kinderen doen. Onvoorwaardelijk dus. Die kiddo’s kunnen het bloed onder je nagels vandaan halen (ik wil ze regelmatig op Marktplaats zetten) maar eigenlijk puntje bij paaltje heb je ze zo ontzettend lief dat ze met alles weg komen en je ze altijd wel weer vergeeft. Hoe zou het leven eruit zien als we zo veel meer met alles om ons heen kunnen omgaan? Zouden wij niet veel relaxter, vergevingsgezinder en dus een veel mooier mens worden? 

Je bent je misschien wel aardig bewust van hoe het zou kunnen zijn, hoe je het zou willen hebben of hoe het zogenaamd hoort te zijn maar wat is dat verdomd moeilijk om daar in de buurt bij te komen! Soms bereiken we dit voor een momentje misschien & dan glipt het weer weg..
 
De grote verklaring voor dit is dat we eigenlijk meer vanuit ons Egootje leven dan vanuit ‘t Hartje. Het Ego wil altijd meer, mooier, beter, sneller, bla bla bla. Ons Hart daarentegen is eigenlijk heel tevreden met hoe het nu is, zij kan genieten van de kleinste dingen en zich behoorlijk Dankbaar voelen voor alles wat er al is. Het Ego is niet de vijand maar een wegwijzer. Het is iets wat is ontstaan om jezelf te beschermen, een leegte te vullen, om iets te compenseren wat je hebt gemist en dus wordt je continu daarmee geconfronteerd, eigenlijk n heel Mooi systeem dus. Want alles wat niet lekker zit gaat wringen en dan maby, hopefully gaan we op zoek naar hoe het anders kan, fijner, meer met de flow mee, gewoon zoals het Hart het zou doen. 
 
Snap je dat het streven naar de perfecte versie van jezelf n zinloze actie is? Uiteindelijk geloven we dat als we dat bereiken dat we dan gelukkig worden maar eigenlijk kun je vanuit deze toestand nooit gelukkig zijn. Zodra je een eventueel doel bereikt zijn er weer tien nieuwe die voor je klaar staan. Als je beseft dat het geluk hier al is met alles wat je zogenaamd nog mist, dan heb je het door, dan kan je eindelijk diep uitademen en gaan genieten, je bent goed genoeg.
 
Ben liever voor jezelf. Als je voor 80% Gezond & Goed voor en vanuit je hartje leeft dan mag je dat innerduiveltje, innerchocolateaddict en innerluiaard heus weleens de boventoon laten voeren, want een mens wordt niet gelukkig van constant alles goed willen doen.
 
Wil je hardcore aan de slag met jezelf om meer te Leren Leven zoals je Hart het zou doen? Volg dan de Online Cursus: Innerlove
 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply