0
Happiness

Wat is de Nr.1 reden waarom je niet Happy bent en de Nr.1 manier om wel Happy te worden?

maart 16, 2018

Hier in Hollandia geven we ons geluksgevoel een 7. We zijn tevree, we doen ons ding. Werken, het huisje, boompje en wat beesjes. Daarnaast maken we graag plezier waar mogelijk. En zo gaat het dag in en dag uit, week in en week uit. De maanden en jaren vliegen voorbij terwijl we constant onze to do list afwerken, working 9 till 5, zondag de garage opruimen, zaterdag naar de markt en ondertussen proberen de kids in leven te houden. Soms knaagt het misschien een beetje, is dit het dan? Zou mijn leven niet wat grandiozer moeten, wat spannender, meer avontuur misschien. Of het zou leuk zijn als we eens onze bucket list konden afwerken i.pv. een dweilbak bij de Blokker halen en amandelmelk bij de Ekoplaza. En dan zetten we de tv weer aan, kijken we op Instagram en weg zijn onze gevoelens, gewoon weer mee met de stroom van de dag. En stiekem gaan er zo een hoop jaren voorbij dat je niet werkelijk luistert naar jezelf.

Pas in Stilte kunnen we onszelf werkelijk horen maar deze is zo confronterend
dat we hier constant van weg blijven rennen. 

We doen wat we moeten doen en daarnaast vullen we onze gaten met dingen die we willen doen maar doen we ook dingen die ons werkelijk voeden, ons echt Happy maken? Ja dat strakker lijf, die dikkere auto en die extra 0 bij je jaarsalaris zal ons vast wat happier maken en toch is het blijkbaar niet zo. Het is wat Jim Carrey zegt: “I think everybody should get rich and famous and do everything they ever dreamed of so they can see that it’s not the answer.” 

In deze generatie lijkt het wel of iedereen succesvol en beroemd wilt worden, waarom is dit zo? Op een dieper level denkt ons ego dat we op die manier eindelijk geliefd zullen worden, de aandacht krijgen waar we zo naar snakken. Dus het is helemaal niet zo raar dat velen van ons dit nastreven. Je mag het oppervlakkig noemen maar eigenlijk is het een roep naar liefde. En dit betekent trouwens niet dat het verkeerd is om succesvol te zijn en flink geld te hebben. Succes, geld en roem is een bijproduct van wat hetgeen wat je doet. Zoals Oprah quote: “You know you are on the road to success if you would do your job and not be paid for it.” Belangrijk is om te ontdekken wat JIJ hier komt brengen maar dat is voor een andere blog. 

De reden waarom we niet Happy zijn is omdat we chronisch streven naar geluk van buitenaf, een complimentje, aandacht van een ander, erkenning op je werk, kinderen die hun voer opeten zonder te zeuren, een nieuwe keuken en zo blijven we altijd wachten op morgen, want dan zal het beter zijn als we dit en dat allemaal hebben verwezenlijkt en het grappige is dat dit moment nooit lijkt te komen en toch blijven we vast zitten in deze illusie. Want het is onze enige hoop.

Maar gelukkig is er een andere manier die jou werkelijk leert om NU Happy te zijn met alles wat er nog gedaan en vergaard moet worden, zelfs met alles waar je niet blij mee bent, je angsten, je gewicht of je partner die teveel naar voetbal kijkt en te weinig naar jou. Zelf ben ik nog steeds aan het herstellen van mijn laatste zwangerschap die mij compleet het veld heeft uit geslagen en dat ik mijn leven, dromen en ambities weer even op pauze heb ‘moeten’ zetten door weer een geweldige baby. Ik wil graag weer terug het veld op, mijn projecten die half klaar zijn weer nieuw leven inblazen maar mijn herstel is prioriteit, mijn baby is prioriteit. Dus strijd voeren is zinloos, me eraan overgeven geeft veel meer rust en acceptatie en meer kwaliteit voor wat ik wel doe.

In theorie kan ik je vertellen dat het leven Nu ook mooi is en dat er veel is om dankbaar voor te zijn, dat je waardig en goed bent, precies zoals je nu bent maar met deze theorie voel je daar in de praktijk amper iets van.
100 x tegen jezelf in de spiegel zeggen dat je van jezelf houdt, naaah, nee doet ‘t hem ook niet helemaal. Affirmaties en Visualisaties zijn een great tool maar niets en dan ook helemaal niets kan je werkelijk meer voeden dan One on One contact met de Bron.
Oehh en nu gaan we zweven en dat is ook helemaal de bedoeling naar mijn idee (en miljoenen anderen die ons voor zijn gegaan) want pas wanneer je dit voelt gaat de rest vanzelf. De liefde die je zoekt, voel je van binnen en i.p.v. het van een ander nodig te hebben ga je het geven, delen. Je vindt Rust, i.p.v. de chaos die het leven heet en die jou helemaal overneemt. Geduld, compassie, vergeving is allemaal een natuurlijk gevolg van contact met deze Bron maar wat er eigenlijk gebeurd is dat je Bewustzijn creëert, je leert dat je niet je gedachten bent, je geboorteplaats, je leeftijd of zelfs je naam en daarmee bevrijd je jezelf van labels, beperkingen en vooral van heel veel angsten die gebaseerd zijn op het verleden maar niet meer op het heden. Je leert mee te gaan met de stroom van het leven zonder full time te Vechten tegen wat Is. Hoe vaak op een dag klaag je over je collega die weer eens vreselijke trut was, een auto achter je die veels te dicht op je rijd, een onverwachtse rekening waar je geen rekening mee had gehouden. We zijn zo mega gefocused op alles wat er niet goed gaat om ons heen en met onszelf dat we hiermee automatisch de formule hebben om niet Happy te zijn, alleen op momenten van Plezier denken we dat te zijn. Trust me, plezier en geluk, een heel ander ding.
Plezier, gewoon blijven doen maar vooral Geluk vinden onder, boven en door alles heen. Basically iedereen die iets doet wat jou niet zint is buiten jouw macht, dus er tegen vechten is zinloos, wanneer je kijkt naar hun struggles en waar ze vandaan komen kan je meer begrip opbrengen voor wie ze nu zijn. Leren dat het leven nu eenmaal doet wat jij niet wilt op een dagelijkse basis en dan met name mensen, is cruciaal op je pad naar Happiness en toch als je meer vanuit dat Hart leeft ga je ontdekken dat het leven steeds mooier wordt, lichter ook. Problemen en uitdagingen blijven in je leven komen maar je vindt een manier om er anders mee om te gaan zonder pillen, jezelf gek te maken of je kinderen op marktplaats te zetten. En het is nooit af, het is nooit perfect en dat wordt steeds meer Okay.

Praktisch: contact met de Bron, er zijn verschillende manieren, Yoga, Geleide meditaties, Bidden en dat zijn allemaal prachtige wegen maar de nr.1 is simpelweg Hardcore: Meditatie en dan echt de stilte in gaan. Het is misschien wel het engste wat er is voor het ego, het lijkt missschien ook wel wezenlijk saai. Ik heb ook altijd gedacht, dat komt later wel als ik er aan toe ben, als ik met pensioen ben bijvoorbeeld. Ik lees er gerust nog eens 15 jaar over voordat ik het DOE totdat het Leven mij heeft gedwongen de Stilte in te gaan, er was geen andere weg meer, ik heb alles geprobeerd. And I’ve been in the Happy Business for a long, long time. Dat wat je nooit onderkend hebt zal je blijven achtervolgen, uitnodigen of zelfs dwingen het onder ogen te komen. Therapie kan fantastisch zijn, honderden boeken lezen ook, een lieve vriendin die jouw urenlange gezeik aanhoort, heerlijk maar het is nog steeds niet naar binnen… En daar is het te doen, te vinden, te voelen, te Zijn…

Dit kan ik je niet leren in 1 blog, zal hier nog meer over bloggen maar dit is iets wat je mag ervaren live met een leraar of online als het niet anders kan.

Bijzonder hoe zoiets ‘saais’ lijkend het meest verrijkend van je Leven kan zijn… 🙂


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply