0
Fooood Fruit Health

Watermelon Madness

augustus 16, 2017

De Watermeloen… werkelijk een heerlijke en dorstlessende vrucht voor de Summertimes en behoorlijk veelzijdig maar na je zoveelste plakje watermeloen is het misschien tijd voor iets spannenders. Namelijk Watermeloenpizza’s, watermeloenijsjes, watermeloensmoothie en watermeloen coupe. En dit kun je allemaal maken met 1 grote watermeloen! 

De watermeloen bestaat voor 95% uit water en daarnaast bevat zij ook nog een heleboel vitamientjes en mineralen die goed zijn voor je lijfje. Denk aan vitamine C, ijzer, vezels, kalium, lycopeen en bètacaroteen. De lycopeen en bètacaroteen in de watermeloen werken als een krachtig antioxidant. Het beschermt de cellen van je lijf door gevaarlijke vrije radicalen onschadelijk te maken wat helpt beschermen tegen kanker en hart en vaatziekten. En de bètacaroteen wordt omgezet in vitamine A, dit zorgt voor een mooie huid en haar. Ook wordt de kans op zwangerschapsvergiftiging met 40% verminderd door de lycopeen. Watermeloen heeft ook een bloeddrukverlagende werking vanwege de kalium. 

Ook voor de lijn is het een wondervrucht, het zorgt namelijk voor meer vetverbranding en meer spieropbouw. Daarnaast werkt het vochtafdrijvend, het bevat weinig calorieën (slechts 37 per 100 gram) en je krijgt er een vol gevoel van. Het bevat weliswaar veel fruitsuikers en scoort hoog op de glycemische index (70-80) maar door de vezels en doordat het weinig koolhydraten bevat heeft het geen desastreus effect op je bloedsuikerspiegel. Sterker nog het heeft zelfs een positief effect op je bloedsuikerspiegel door de arginine uit de watermeloen 🙂

De pitjes vinden we vaak wat irritant maar ze bestaan voor 35% uit proteïne. Daarnaast zitten ze boordevol met vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, calcium en mangaan. 

Dus haal een joekel van een meloen in huis en ga helemaal los met de volgende recepten, de pizza en ijsjes zijn helemaal géweldig voor je kids en de smoothie is verrassend lekker terwijl het maar 1 ingrediënt bevat!

Watermeloenpizza, ijs, coupe en smoothie
Write a review
Print
Watermeloenpizza
  1. 1 schijf watermeloen, kokosmelk, kokossnippers, bramen, framboosjes, banaan, blauwe bessen, aardbeitjes, druifjes en granaatappelpitjes
  2. Watermeloenijsjes: 2 schijven watermeloen, ijsstokjes, kokossnippers
  3. Watermeloen coupe: 1 helft van een watermeloen, papaya, kiwi, kersen, frambozen, banaan, blauwe bessen
  4. Watermeloensmoothie: overige van de watermeloen, munt voor versiering
Instructions
  1. Watermeloenpizza: Snijd een schijf uit de watermeloen vanuit de breedte, dus niet de lengte want dan heb je een ovale pizza 😉 sprenkel er wat kokosmelk overheen en beleg met al het fruit, strooi er dan nog wat kokossnippers overheen.
  2. Watermeloenijsjes: snijd 2 schijven wederom vanuit de breedte en snijd ze ook in stukjes zoals bij de pizzavorm, steek er dan stokjes in en laat ze invriezen. Puur voor de sier kun je er wat snippers overheen gooien maar dat hoeft niet!
  3. Watermeloen coupe: schep er met een lepel bijna alle watermeloen uit en bewaar deze voor de smoothie. Snijd je fruit in stukjes en gooi het allemaal in je coupe, je kunt hiervoor al het fruit gebruiken wat je in huis hebt, bovenstaande ingrediëntenlijst is geen heilig geschrift, mix naar keuze, strooi hier eventueel ook wat kokossnippers overheen voor het special effect 😉
  4. Watermeloensmoothie: ik heb het geprobeerd met meerdere ingrediënten maar puur en alleen de watermeloen is het lekkerst, eventueel versieren met wat munt en je watermelon madness is klaar!
RoxaneYoung.com http://roxaneyoung.com/
 
      

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply