Is het Leven werkelijk zo Maakbaar?

De Coaches, Cursussen, methodes om meer Money te maken en hoe te Manifesteren vliegen je om de oren. We leven in de tijd van maakbaarheid, je kunt alles worden of krijgen, de allerbeste versie van jezelf…

zolang je deze methode toepast of vindt dat je het jezelf waard bent..

Mag ik even Zuchten..

Ook ik ben klassiek opgeleid in de Spiritualiteit en heb tig jaren hierin meegedraaid, de visualisaties en affirmaties, de trucjes en de tipjes. Ook ik heb lang gewerkt als coach, we doen het allemaal met de mooiste intenties, we proberen allen elkaar alleen maar te helpen naar een mooier leven en het liefst met zo min mogelijk pijn.

Waar we ook staan, daar is het te doen, niemand is ooit minder door waar hij staat, dus praise for U in whatever U do, elke stap is even belangrijk maar hoe meer Bewustheid er ontstond met de jaren hoe meer aversie ik begon te voelen tegen deze trucjes en tipjes. Heel veel krijgen we namelijk aangeleerd maar hoe mooi het ook mag zijn en aanvoelen, het is alsof de connectie met de Ziel nog niet is gemaakt en daarom blijft het aan de oppervlakte, en vanuit daar vertellen we dit aan elkaar door.

Wanneer men tot mij spreekt vanuit deze ‘aangeleerde’ laag komt het niet binnen. Wanneer een ander spreekt met diepe Bezieling en met Hart, dat komt binnen in elke laag en luisteren wordt dan heel makkelijk, ik hoor je namelijk..

En de Ziel heeft niet zoveel op met trucjes, Zijn is meer haar ding..

Hoeveel Spirituele kennis men ook heeft, het is vaak in en vanuit het Hoofd. En velen snakken ernaar, het verlossende antwoord op het probleem wat het Leven heet, niet wetende dat de weg dwars naar binnen de meeste antwoorden heeft..

Ik geloof zeker dat je kan manifesteren, veel meer dan je voor mogelijk houdt en ook dat er veel redenen zijn waarom dit voor velen maar moeizaam verloopt.

Maar werkelijke manifestatie ontstaat op een natuurlijke manier wanneer we diep verbonden zijn met de Bron, in wezen zijn we dat allemaal al maar de verschillende lagen van onze persoonlijkheid vertroebelen dit aanzienlijk, onze trauma’s, opvoeding, cultuur of financiële situatie heeft een enorme invloed op ons als wie we zijn.

Het verrassende is dat het juist NIET DOEN veel meer verwezenlijkt.

Het hoofd heeft namelijk altijd een plan, een idee of een strategie zelfs en dit kan heel nuttig zijn maar wanneer het brein leidt, lijden wij meer, we worden slaven van onze gedachten, we geloven dat zij waarheid zijn en dit houdt ons weg van de Kern waar werkelijke waarheid in berust. Vanuit de opperste laag zal het altijd meer moeite en discipline kosten. In een Diepere staat van Zijn wordt het Helderder, Stromender, alsof het Leven zich ontvouwt aan jou, heel anders dan de haast, het willen bewijzen, de ellebogen en de strijd wat we normaliter voelen, dat wordt milder.. als het Hier al okay is..

Als we onze focus verleggen van verwezenlijken naar Vervulling, als we hier en NU ons volledig kunnen voelen in onze onvolledigheid, met onze onzekerheden, onafgemaakte projecten, broken dreams, de zoveelste rimpel en met 5 euro op de bank, als we dit werkelijk doorvoelen ontstaat er Ruimte, heel veel ruimte.. ook voor dat wat je niet wilt.

Het leven is Rauw, het kan ontzettend pijnlijk, teleurstellend en Grijs zijn op sommige dagen of fases en voor sommigen al een heel leven lang. En zij krijgen meer dan vaak te horen dat je gewoon positief moet blijven denken of die manifestatie meditatie moeten gebruiken en dan wordt het leven beter..of komt alles goed..

Voorbij aan dat wat NU is, al dat wat donker is, willen we niet voelen, de hoop op een betere toekomst is tenslotte wat ons doet leven..

Na een heleboel trucs te hebben geprobeerd ervaar ik dat Zijn met de Pijn of een andere emotie nog het meeste verlicht.. Met mijn Ademhaling in dit Verdrietig gevoel, het erkennen van het Onaangename, door het oneerlijke heen, soms een moment of zolang het nodig is of totdat de kinderen je weer gevonden hebben.. 😉

De Maakbaarheid van het leven is veelal een wens omdat we de mindere kanten van het leven simpelweg niet willen maar het is er. En om te arriveren waar we willen zijn nemen we nog veel detouren en niet de short cut en dat is de reis die we als mens haast allemaal maken, we zijn op zoek naar de sleutel maar in werkelijkheid is de deur nooit op slot geweest..

Facebook Comments