Waarom VOELEN Essentieel is in momenten van Crisis

Waarom is Voelen zo Essentieel, omdat wij allen een Diepe Wijsheid bezitten waar we amper bij komen. Onze levens zijn gevuld met verplichtingen, administratie, het zorgen voor kinderen, boodschappen doen, thuis werken, koken en (Social) Media. Veel hiervan gebeurt vanuit het Hoofd en vanuit een automatische Onbewuste stand.

In een gemiddeld Westers leven is er weinig ruimte voor Stilte en voor Bezinning. We nemen heel veel aan van anderen, het nieuws, Facebook of van Google en gaan amper bij onszelf te rade. Wanneer we verdriet hebben is het mooi om dit met iemand te mogen delen maar vaak blijven we voorbijgaan aan onze eigen Wijsheid. Jouw lichaam kan je namelijk veel vertellen, door pijn of spanningen. En ons Bewustzijn kan door simpelweg alles waar te nemen een heleboel Neutraliseren en Dragen. Door alleen maar praten, denken en nog meer praten komen we niet veel verder, het zit hem in het Voelen en niet in de gedachte alleen. Onze gedachten zijn namelijk de grootste afleiding van Zuiver kunnen voelen.

Op dit moment is de Wereld in Crisis, we krijgen enorm veel berichten, informatie, cijfers, statistieken en berichtgevingen die lijnrecht tegenover elkaar staan waardoor we aan de twijfel raken, ons zorgen maken en het brengt veel angst teweeg. Juist NU meer dan ooit is het essentieel om de Waarheid te voelen.. Er zijn twee kampen ontstaan en beide zijn er heilig van overtuigd dat dat van hen de waarheid is. Hoe komt men tot de Waarheid?

Het is essentieel dat je leert voelen wat voor jou Waarheid is ondanks een enorme stroom aan informatie van links naar rechts. Besef je dat wat we denken, hoe we handelen en wat we geloven vaak is aangeleerd, door ouders, leraren, vriendjes, media en de normen van de cultuur waar we in leven. Op school wordt er vooral de focus gelegd op het linkerbrein, logica, structuren, statistieken en we moeten bovenal veel onthouden. In dit lange pad van scholing wordt er compleet voorbij gegaan aan het leren voelen en dit is de norm geworden in onze huidige maatschappij en soms kunnen we daarom maar moeilijk onderscheid maken van wie Wij zijn omdat we vooral napraten en herhalen wat we hebben geleerd van onze omgeving. We gaan mee met de stroom en hebben geleerd te vertrouwen op bepaalde mensen en bronnen maar nauwelijks op onszelf.

Als je men de simpele vraag stelt, wie ben Jij eigenlijk? Dan is dit een moeilijke vraag om te beantwoorden, vaak vertellen we onze naam, leeftijd, waar we wonen en hoeveel kids we hebben. Maar wie ben JIJ werkelijk onder en naast dit alles? Dat is voor men een raadsel.. Door een crisis, een scheiding of iets anders ingrijpends kan men op zoek gaan naar zichzelf, wie ben ik nou inderdaad en wat wil ik eigenlijk..? We leren hierdoor meer over onszelf maar meer dan vaak gebeurt dit pratend en analyserend, met vrienden, familie en ook bij de psycholoog blijf je vaak in gesprek. Ook op tv in praatprogramma’s houden we van intellectuele gespreksvoering en daarnaast willen we graag dat alles hedendaags een wetenschappelijke onderbouwing heeft. We zijn in het Westen ontzettende hoofd-mensen geworden, overal moet over worden gepraat, zo kunnen we het een plekje geven en in een hokje plaatsen maar diep daaronder wordt er niet werkelijk iets aangeraakt en gebeurt er weinig. Dat is ook een reden waarom veranderen bijzonder moeizaam blijkt. Wezenlijke veranderingen komen namelijk nauwelijks van praten alleen..

We zijn vergeten te VOELEN. Voelen is ondergewaardeerd, het wordt beschouwd als iets subjectiefs en iets emotioneels en daar kunnen we niet op bouwen laat staan vertrouwen. Als men maar gewoon naar hun gevoel luistert wordt het niets met de wereld. Wanneer onze gevoelens voornamelijk vanuit onze gedachten komen, kunnen deze ook niet heel betrouwbaar lijken. Luisteren naar je gevoel en naar jezelf kan in deze dus ook niet altijd de ‘juiste’ richting geven. We horen vaak: doe wat goed voelt of ben jezelf maar wat als je niet weet wie Jij Werkelijk bent, hoe kun je dan op je gevoel vertrouwen? Pas wanneer we werkelijk weten Wie we zijn onder alles en wanneer het Leven wordt geleefd vanuit het Hart en vanuit een Diepe staat van Bewustzijn wordt Voelen je leidraad en het Hoofd secundair. Vanuit dit Dieper Weten kom je vol in het intuïtieve te staan, je gevoel wordt dan zuiverder omdat je gedachtes niet meer zo in de weg zitten. Je begint weer te communiceren zoals het hele dierenrijk dit met elkaar doet. Dieren communiceren in feite vanuit gevoel, energetisch zenden zij hun boodschappen naar elkaar uit, zelfs vele kilometers verder komen deze aan zonder fysiek bij elkaar in de buurt te hoeven komen en dit werkt ook voor ons mensen, als jij aan iemand denkt, ook al bevindt deze persoon zich aan de andere kant van de wereld ontvang jij bijvoorbeeld ‘n appje. De wetenschap erkent en bevestigd dit, we zijn in essentie allemaal energie en interconnected (een andere keer hier meer over).
Deze vorm van communiceren bezitten wij ook maar is ons doen vergeten. Je zal vast wel mee hebben gemaakt dat je dingen hebt aangevoeld, situaties, mensen, je hebt dit niet voor niks en wanneer het vanuit de juiste bron komt kan je hier op gaan vertrouwen..

Heldere Voelende mensen kunnen met twee woorden meteen binnen krijgen wat je bedoelt, je hoeft de zin niet eens meer af te maken.. We voelen jouw intentie, jouw emotie en soms zelfs je gedachten. We voelen helder wat wij willen, waar we naar toe ‘moeten’ bewegen, en er hoeven geen lijstjes van voor en nadelen worden gemaakt en piekeren wordt verleden tijd. Je WEET het tenslotte al en leert hiernaar te luisteren..

Als we blijven steken in Hoofd en Ego verhalen missen we de Diepte, de Bezieling en de Verbinding met elkaar wat juist zo Vervullend is. Een mooi in elkaar gekunsteld praatje doet veel minder dan Echte verbinding en dit geld ook in de Relatie tot jezelf.

In Meditatie leren we Voelen want juist daar ontdekken we dat we niet onze gedachten zijn en wanneer je werkelijk Wakker raakt wordt het leven 1 grote Meditatie want je begint alles waar te nemen met minder hoofd en meer Hart, je gevoel wordt helderder en je intuïtie wordt haarscherp en zit er nog maar nauwelijks langs.

We kunnen alles krom, recht of goedpraten maar het is allemaal niet nodig als je zuiver kunt waarnemen en voelen. Gedachten zijn vaak chaotisch, lijdend en draaien overuren in never ending cirkels. Door hier telkens bewust van te worden leer je ze te herkennen en kan je het waarnemen. Op deze manier ga je dus je gedachten loskoppelen van jezelf en kom je er steeds meer achter dat jouw gedachten niet letterlijk zijn wie je bent. Dit maakt ons ook veel minder vatbaar van wat anderen van ons denken. We leren om onze emoties Rauw te doorvoelen, want ze overkomen ons niet voor niets, hier mee leren omgaan is cruciaal.
Kinderen zijn een goed voorbeeld: wanneer zij iets voelen, uiten ze dit en gaan ze weer verder met de dag. Wanneer we onze gevoelens niet uit de weg gaan maar er juist doorheen, laten ze ons als vanzelf ook weer los. Wanneer we ze wegstoppen en verdwalen in gedachten hierover houden we ze letterlijk in ons vast wat bepaalde spanningen kan veroorzaken zowel geestelijk als lichamelijk. Vooral de gedachten over hoe de dingen anders zouden moeten zijn zorgt voor veel lijden, juist als we het verwelkomen zal het zich veel eerder loslaten, dit is een kunst die geleerd kan worden..

Op dit moment gebeurt er heel veel in de wereld en ongeacht waar je staat zal je vast te maken hebben met veel emoties en deze kunnen ons behoorlijk heen en weer schudden.
Wanneer je angst voelt, boosheid, onbegrip, of onzekerheid is het juist belangrijk deze toe te laten zodat we het niet vasthouden of projecteren op anderen.
We mogen als het ware naar dit moment komen en Vrede vinden met dat wat er in ons en buiten ons speelt. Wanneer je dit kunt Omarmen, ontstaat er ruimte voor alles wat er normaliter niet mag zijn van ons. Juist wanneer we hier aandacht aan geven zoals bij een kind wat emotioneel is zal dit transformeren en eventueel neutraliseren. Wanneer we naar het kind schreeuwen en het niet erkennen zal het zich alleen maar meer verloren voelen. Wanneer we het kind juist vasthouden en er geduldig bij kunnen Zijn zal hij zich gehoord voelen. Ruimte en Aandacht zijn hier de mooiste ingrediënten voor.🙏

Wanneer je echter weer in een gedachte raakt van, ik kom hier nooit meer uit, het is hopeloos, word je hier dan bewust van, Adem hier doorheen, dit is iets om je telkens bewust van te worden want je Ademhaling is je Alles in deze, het is je support, je therapeut en je kan hier volledig op vertrouwen.. Simpelweg Aandacht schenken Heelt, net zoals bij een kind wat aandacht krijgt uiteindelijk (sneller) zal kalmeren..

Voel je verdriet, je radeloosheid, je angst en je eenzaamheid, wanneer het er echt mag zijn zal het door je heen stromen maar juist wanneer we het niet willen voelen en als het er niet mag zijn zal het in ons nestelen. We kunnen hier niet vanaf komen door het te negeren, dit is een Universele wet. Als je wegkijkt van dat wat Donker is zal het blijven bestaan, we moeten er doorheen, en juist door het te Omarmen, zal het Donker Belicht worden, dit geldt voor ons persoonlijk maar ook voor de Wereld om je heen.

Wanneer je de Wereld van het Werkelijk Zelf betreedt zal je door het Voelen weten wat Waarheid is voor jou. In deze Diepte zal je veel scherper kunnen horen, zien, waarnemen en verliezen en focussen we ons niet op hoofd-zaken alleen.

De Wijzen ter aarde hebben de Wijsheden ten slotte ook niet gekregen uit een artikel of door een statistiek, maar weten deze waar te nemen onder en door alles heen.. Deze aloude Wijsheid is voor ons allen beschikbaar wanneer we rijp zijn om ons Over te geven en de controle vanuit het hoofd durven los te laten… Pas dan kan deze door je heen Stromen en je de weg wijzen.. Dit is het Pad wat velen niet meer bewandelen, ze zijn verdwaald geraakt in hun zoektocht naar zekerheden, maar er is altijd de Uitnodiging, NU meer dan ooit om terug te komen en elkaar te vinden in deze Wijsheid..🙏

Roxane Young

Facebook Comments